Scheepstimmerwerf Peter Schoutenpeter schouten
Homepage Peter Schouten           Contact           Route 

Nieuwbouw Eco-schouw


Bouw van een een nieuwe schouw met weinig onderhoud en vele mogelijkheden
Met welk bootje kun je samen met je kinderen meer op het water genieten dan met zo'n Eco-schouw. Elektrisch varen als sloep, zeilen waar wind is, roeien / bomen / jagen, of in de natuur kamperen met 4 personen. Mooi robuust eiken en toch niet meer onderhoud dan enkele uren per jaar.

 

De ECO-schouw van Peter Schouten in de

Spiegel der Zeilvaart maart 2019 nummer 2

Scheepstimmerman Peter Schouten werd gevraagd om een boot te beoordelen waarop een gezin uit de omgeving van Kortenhoef het oog had laten vallen. Maar Peter wist ze ervan te overtuigen niet in het zoveelste sloepje te stappen.
'Dat sloepje waar ik naar moest kijken, daar man-keerde nogal wat aan,' zegt Schouten nu, 'dus we raakten aan de praat over andere mogelijkheden.' Het gezin bestaat uit ecologisch betrokken mensen met drie (jonge) kinderen en Peter stak zijn mening niet onder stoelen of banken. 'Ik zei dat ik een sloepje nogal duf vindt, en dat ik kinderen alle takken van watersport zou willen meegeven - dus ook roeien en zeilen.' Terug in Kortenhoef liet Peter daarna zijn eigen punter zien en dat voorbeeld viel in goede aarde. Daarna liet hij ook nog het bootje zien dat naast zijn werkloods ligt en waarmee vroeger de rietsnijders uit de buurt het veen introkken. Zo'n bootje heeft een beetje de vorm van een schouwtje.


'Daar zien we wel wat in,' was de reactie en Peter toog aan het werk. 'Eerst heb ik een halfmodel gemaakt, de meeste mensen hebben dan een beter idee van het eindresultaat dan wanneer je een tekening laat zien. Daarna maakte hij ook nog een zeilplan voor een sprietzeil. Het tuigje zal inclusief de fok 14 m2 meten. Schouten is wel een voorstander van het sprietzeil, het is gemakkelijk weg te bergen in de boot en het vaart volgens hem beter dan je verwacht.

>>> Spiegel der Zeilvaart maart 2019 nummer 2 - Houten schouw bij Peter Schouten

terug naar overzicht NIEUWBOUW

Scheepstimmerwerf Peter Schouten in Kortenhoef
 Nieuwbouw & Restauratie van houten schepen

© 2018